Aikuisenakin kannattaa oppia soittamaan instrumenttia

| elokuu 23, 2018

Monet vanhemmat auttavat lapsiaan nauttimaan kaikista musiikillisen koulutuksen tuomista eduista, mutta myös aikuisena voit oppia soittamaan instrumenttia ja nauttia sen eduista. Yhä useampi aikuinen, joka joko otti musiikkitunteja lapsena ja haluavat palata musiikin pariin tauon jälkeen tai eivät koskaan oikein soittaneet, mutta ovat aina halunneet osata soittaa jotakin instrumenttia, hakeutuvat oppitunneille aikuisena.

Aikuisenakin kannattaa oppia soittamaan instrumenttia

Aikuisenakin kannattaa oppia soittamaan instrumenttia

Olen työskennellyt musiikkiliikkeessä monia vuosia, enkä ole koskaan tavannut aikuista, jonka mielestä soittotunnit lapsena olivat ajanhukkaa. Olen myös kuullut lukemattomien aikuisten sanovat, että he toivoisivat että he olisivat oppineet soittamaan lapsena tai ottaneet oppitunnit vakavammin, kun heillä oli mahdollisuus. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tarttua soittimeen, ja tässä on lista syistä miksi niin kannattaa tehdä, vaikka olisit satavuotias!

Stressin lievitys

Yksi suurimmista eduista aikuiselle, joka oppii soittamaan instrumenttia, on sen tarjoama rentoutuminen ja stressiä lieventävät ominaisuus. Monella aikuisella on stressaava tai vaativa työ ja musiikin soittaminen helpottaa rentoutumaan ja elpymään haastavan päivän jälkeen. On mukava mennä kotiin illalla ja vain istua alas ja nauttia pianon soittamisesta. Sillä on niin dramaattinen ero päivän vaatimuksiin, että se on kuin raikas ilma, jota hengität kehoosi ja mieleesi. Toisilla ihmisillä on päinvastainen tarve. Heidän työ saattaa olla tylsää ja rutiininomaista joten illalla instrumentin soittaminen voi antaa luovuudelle vauhtia ja iloa muutoin kuivalle päivälle.

Sosiaalinen näkökulma

Toinen hyöty aikuiselle on mahdollinen sosiaalinen osa musiikin soittamisessa. Ihmiset, jotka eivät ole koskaan soittaneet orkesterissa, bändissä tai yhdistelmässä, eivät tiedä, mitä heiltä puuttuu. Laulun tai sävellyksen soittaminen on kuin taideteoksen luominen eetteriin. Ilmassa olevan nuotin ja kankaan välinen ero on se, että ellemme haluta tallentaa musiikkia, esityskappale on välitön – se on olemassa vain silloin, kun sitä suoritetaan. Jos siis soitat muiden ihmisten kanssa, etkä vain soolona, se on kuin taiteen luomista pienessä ystäväyhteisössä ja musiikin tekeminen ottaa täysin uuden suunnan. Usein jotkin parhaista ystävyyssuhteista, jotka tulet muodostamaan, tulee olemaan samanhenkisten muusikoiden kanssa, joiden kanssa luot musiikkia ja harjoittelet. Itse  päädyin naimisiin naisen kanssa, jonka kanssa soitin musiikkia, mutta tulokset voivat vaihdella.

Saavutuksen tunne

Toinen bonus on saavutuksen tunne ja tyytyväisyys, jonka saat siitä, että osaat soittaa soitinta. Olet ottanut aikaa ja kehittänyt taitoa, josta rehellisesti sanottuna monet ihmiset ovat kateellisia. Siinä on ilon ja täyttymyksen tunnetta, kun soitat tiettyä kappaletta tai saat aikaan jotain uutta omasta luovasta mielestäsi. Tässä vaiheessa monet pyörittävät silmiään ja ajattelevat “en voisi koskaan tehdä omia kappaleita”, mutta et voi tietää, ennen kuin yrität. Jotkut kaikkien aikojen suosituimmista ja liikuttavimmista kappaleista ovat hyvin yksinkertaisia, kolmen tai neljän soinnun yhdistelmiä. Kokeile sitä, saatat vaikka pitää siitä!

Luovuus

Lopuksi monet huomaavat, että musiikin soittaminen pistää heidän luovuudelle vauhtia, joka leviää muihin projekteihin, pyrkimyksiin ja toimiin. Yksi luova teko voi johtaa toiseen ja kuka tietää, iltaisin instrumentin soittaminen voi synnyttää inspiraatiota, joka auttaa sinua tulevassa myynti esittelyssäsi, epätoivoisesti kaipaamaasi tietokonekoodia tai uutta lähestymistapaa, joka auttaa sinua käsittelemään vaikeaa tai vaativaa asiakasta. Tai kenties se yksi hankala kappale kirjastasi, jota et millään tahdo saada kirjoitettua, yhtäkkiä onkin helppo kirjoittaa.

Korkeakouluopiskelijat saattavat huomata, että instrumentin soittaminen tauon aikana, auttaa keskittymään ja ymmärtämään paremmin käsiteltävissä olevaa aihetta, kun opiskelu jatkuu. Samalla tavalla instrumentin soittaminen voi auttaa sinua löytämään ratkaisun persoonalliseen pulmaan, jonka kanssa olet kamppailut. Luovuudella ei ole rajoja. Oletko sinäkin valmis aloittamaan instrumentin soittamisen?

Kategoria: Uutiset

About the Author ()

Comments are closed.