Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa ruokavaliotasi

| marraskuu 2, 2019

Mitä tahansa elämässään haluaakin muuttaa, se ei ole koskaan liian myöhäistä. Positiiviselle muutokselle on aina tilaa ja aikaa, jos sitä vain itselleen haluaa. Positiivinen muutos parantaa elämänlaatua, tekee onnelliseksi ja tuo mielenrauhaa. Vaikka monesti muutos onkin suuren työn takana, se palkitaan lopuksi onnistumisella. Elämässä on mahdollisuus muuttaa monia asioita, jotka eivät tee ihmistä onnelliseksi ja muutoksen avulla koko elämä voi muuttua.

Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa ruokavaliotasi
Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa ruokavaliotasi

Monet muutokset liittyvät elämäntilanteeseen, valintoihin, omiin toimintatapoihin, ammattiin ja aika usein myös ruokavalioon. Itse asiassa ruokavaliolla voi vaikuttaa moneen muuhunkin elämän osa-alueeseen. Oikea ruokavalio pitää hyvässä kunnossa sekä henkisesti että fyysisesti. Ruokavalion muuttaminen ei ole kuitenkaan aina helppoa ja monet kokevat epäonnistumisia sitä yrittäessään.

Älä kuitenkaan anna epäonnistumisten lannistaa, vaan opi niistä ja yritä uudelleen. Ruokavalion muuttaminen voi olla hankalaa opittujen tapojen takia. Epäterveellinen ruoka myös maistuu hyvältä ja siitä on voinut hakea lohtua. Usein tiedostamme itse, jos ruokavaliossa on epäkohtia, mutta niiden muuttaminen onkin aivan oma lukunsa. Kotona on totuttu syömään tietyllä tavalla ja ruokavalion muuttaminen yksin perheessä voi olla hankalaa, jos muut eivät halua sitä tai tue yhden päätöstä.

Monesti takana voi olla yrityksiä muuttaa ruokavalio. Miksi ne sitten epäonnistuivat? Ihminen sortui takaisin vanhoihin tapoihin, puoliso söi edelleen samaa vanhaa ruokaa ja vastustus kävi liian suureksi, elämäntilanne kävi hankalaksi ja ruoka toi lohtua tai uudesta ruokavaliosta ei yksinkertaisesti saa tarpeeksi maistuvaa. Mutta älä lannistu, vaan yritä uudelleen! Koskaan ei ole liian myöhäistä.

Kohti muutosta

Oletko koskaan ajatellut mitä kaikkia muutoksia voit saada aikaa ruokavalion muutoksella? Tämä on juuri se kohta, missä moni lannistuu. Jos kehoon on kertynyt ylimääräistä rasvaa, siihen ikään kuin tottuu ja sen vain hyväksyy. Lähes huomaamatta kuntokin on alkanut rapisemaan, mutta siihenkin vain tottuu. Lopuksi ajattelee, että kerran sitä kuitenkin vain eletään, antaa mennä miten menee.

Mutta mitä jos se loppuelämä olisikin todella mukavaa ja laadultaan parempaa? Eikö kuulostaisi aika houkuttelevalta? Ruokavalion muutos on mieletön tilaisuus muuttaa monta asiaa elämässä samaan aikaan. Ylimääräisen rasvan poistuttua kehosta, ihmisestä tulee aktiivisempi ja terveempi. Mukavat vaatteet mahtuvat taas päälle ja liikkuminen on helpompaa. Sitä jopa haluaa mennä ulos ja olla taas enemmän esillä.

Ruokavalion muutos on helppoa, kun sen suunnittelee huolella. Jos tuntuu, että omat rahkeet eivät riitä ja tarvitsee apua, niin hae apua! Avun hakemisessa ei ole mitään pahaa, ja sitä on todella helposti saatavilla jopa täysin ilmaiseksi netin erilaisista tukiryhmistä. Tärkeintä on, että itsellä on palava halu muutokseen ja sen eteen on valmis tekemään töitä.

Etene hitain, mutta varmoin askelin. Älä anna muutaman takapakin haitata, me kaikki teemme virheitä. Suunta on eteenpäin ja pidä se koko ajan mielessä. Uuden ruokavalion ei tarvitse olla tylsä. Vaikka monet herkut jäisivätkin pois, niin hae uusia terveellisiä herkkuja niiden tilalle. Käytä rohkeasti erilaisia raaka-aineita, kokeile uusia makuja ja hae ideoita netistä. Terveellinen ruoka on ihan älyttömän hyvää, kun sen valmistamiseen käyttää hieman aikaa ja panostusta.

Pidä myös mielessä ruokavalion terveydelliset vaikutukset. Hyvä ruokavalio auttaa koko kehoa toimimaan paremmin ja estää näin kaikkein yleisimpiä sydän- ja verisuonisairauksia sekä lukemattomia muita ongelmia. Ruokavalion muutoksella on taatusti enemmän plussia kuin miinuksia. Tee päätös tänään ja muista, että koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa ruokavaliotasi ja sen avulla koko elämääsi!

Kategoria: Uutiset

About the Author ()

Comments are closed.